Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Számfestő készletek webáruház

A honlap optimalizálás elengedhetetlen része a technikai SEO
 
A technikai SEO a keresőoptimalizálás egyik alkategóriája. Technikai SEO nélkül elképzelhetetlen egy honlap optimalizálása a keresőmotorok igényeire szabva.  Az elmúlt években a technikai SEO intézkedések jelentősége jelentősen megnőtt. Ez elsősorban az olyan keresőmotorok új irányelveinek köszönhető, mint a Google, a Bing és a Co. A technikai SEO a sikeres honlapoptimalizálás alapja
 
A weboldalak tartalmának minősége lassacskán kiegyenlítődik, a jelentős eltérések ritkák. A webhely technikai megfelelő felépítése, működése, ezért fontos mutatója egy webhely relevanciájának. Ezért a webmesterek manapság egy honlap optimalizálásakor egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a technikai SEO beállításoknak, hogy javítsák pozíciójukat a Google rangsorában, és versenyképesek maradjanak.
 
Mi az a technikai SEO?
 
A marketingben a technikai SEO a keresőoptimalizálás egyik alkategóriája. Ez magában foglalja az adott webhely összes technikai jellemzőjét, amelyek különböző beállításokkal javíthatják, megkönnyíthetik a honlap felismerhetőségét, láthatóságát a Google és más keresőmotorok számára. Ezen technikai tényezők közé tartozik a szerverkonfiguráció, a szoftver, a forráskód és még sok más.
 
A honlap optimalizálás elengedhetetlen része a technikai SEO
A technikai SEO kizárólag a technikai beállításokra irányul, nem foglalkozik a weboldal tartalmával.
 
Miért fontos a technikai SEO?
 
Amikor a 90-es években a keresőoptimalizálás fontosabbá vált, az üzemeltetők még mindig könnyedén fejleszthették webhelyüket. A metaadatokban és az oldal tartalmában néhány jól elhelyezett kulcsszó elég volt ahhoz, hogy az oldal konkrét felhasználói keresésekre reagáljon, és a keresők tetején jelenjen meg. Az organikus keresési eredmények között elfoglalt pozíció főként szemantikai tényezőkön alapult.
 
Manapság már a technikai beállítások ugyanolyan fontosak, mint a szemantikai orientáció. A legtöbb weboldal üzemeltetője ma már tudja, hogyan a megfelelő tartalommal hogyan teheti vonzóvá weboldalát. A weboldalak közötti különbségek gyakran a technikai területen találhatók. Az olyan szempontok, mint pl. a betöltési idő és a forráskód minősége gyakran meghatározzák a rangsorban elfoglalt helyet.
Ma többek között az oldalsebesség is fontos mutatója egy weboldal relevanciájának. Ez azt jelenti, hogy a Google a rangsorolásánál is használja és értékeli. Egy weboldal sikere ezért egyre inkább a technikai feltételeken múlik.
 
Hogyan működik a technikai SEO?
 
A technikai SEO alapja a webhely oldalarchitektúrájának optimalizálása. Ez számos különböző részterületet foglal magában, beleértve a használhatóságot, a biztonságot, az URL-optimalizálást, a szerver hatékonyságát és még sok mást. Ezeket a technikai SEO részeként elemezzük, és szükség esetén a modern követelményekhez igazítjuk.
Egy honlap optimalizálása technikai szempontból a webhely felépítésének és dizájnjának mobileszközökhöz való adaptálásával veszi kezdetét. A Google Mobile First Index előírja, hogy csak a mobileszközökről is elérhető tartalmakat veszik figyelembe. Éppen ezért a reszponzív webdizájn a sikeres online marketing egyik alapfeltétele. Ha egy webhely üzemeltetője lemond a mobilbarátságról, a Google azonnal szankcionálja ezt, és leminősíti a webhelyet.
 
A legfontosabb műszaki optimalizálási intézkedések áttekintése ellenőrző listaként:
 
 • A felesleges bővítmények eltávolítása
 • A duplikált tartalom kerülése
 • Az összes oldal átalakítása https-re
 • Grafikus tömörítés
 • A betöltési idők minimalizálása
 • Alt címkék használata a képeken
 • Lapos oldalszerkezet
 • Optimálisanan kialakított belső hivatkozási rendszer
 • A Google Search Console-ban található információk betartása
 • A felesleges karakterek eltávolítása a forráskódból
 • A metaadatok testreszabása
 • Panoráma-navigáció megléte
 • Beszélő URL-ek használata
 • Az OG címkék (strukturált adatok) optimalizálása
 • Kiemelt kivonatok használata
 • Az URL-ek XML-webhelytérképének használata
 • AMP-oldalak (gyorsított mobiloldal)
 
Az ördög a technológiában rejtőzhet
 
A keresőmotorok rangsorolási indexükben kritériumként szerepeltetik egy oldal felhasználóbarát jellegét. Fontos, hogy a webmesterek foglalkozzanak webhelyük technikai követelményeivel.
A betöltési idők, a tisztaság vagy a képtömörítés optimalizálásával jobb minősítést érhet el a Google és Társa oldalain. A technikai területen végzett SEO intézkedések nélkülözhetetlenek a progresszív online marketinghez.
A technikai SEO így garantálja az optimális webhely-architektúrát. A technikai keret azonban csak egy része, a külső váza a weboldalnak. A tartalomalapú SEO intézkedések továbbra is elengedhetetlenek a sikeres online marketinghez, azaz a technikailag korszerű, SEO szempontból megfelelő vázat fel kell tölteni megfelelő tartalommal is a sikerhez.

<-- Vissza a Számfestő készletek webáruház blog oldalra!