Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Hűtőszekrény Algyő Csongrád megye

Ha végig gondoljuk, hogy mi az, ami minden háztartásban megtalálható, akkor a hűtőszekrény biztosan köztük van. Szinte elengedhetetlen kellék a konyhában, nem is nagyon tudnánk létezni nélküle, és annyira alap tartozéknak hisszük, hogy végig se gondoljuk, néhány apró trükkel hatékonyabban ki tudnánk használni ezeket az eszközöket.
  Hogyan használjuk megfelelően a hűtőszekrényt?
 
Ha végig gondoljuk, hogy mi az, ami minden háztartásban megtalálható, akkor a hűtőszekrény biztosan köztük van. Szinte elengedhetetlen kellék a konyhában, nem is nagyon tudnánk létezni nélküle, és annyira alap tartozéknak hisszük, hogy végig se gondoljuk, néhány apró trükkel hatékonyabban ki tudnánk használni ezeket az eszközöket.
 
A hűtőszekrényre nyugodtan mondható, hogy a háztartás lelke, mégsem bánunk vele úgy, mint lakásunk egyik kiemelten fontos használati tárgyával. Nem sok említést teszünk róla, de jó, ha tudjuk, hogy egy hűtőszekrény használata lehet végtelenül egyszerű és átlagos, de lehet professzionális is. Ahhoz, hogy az utóbbit elérjük, nem kell sokat tenni, elég néhány apróbb trükköt ismerni és alkalmazni.
 
Hogy mi a legfontosabb, amit végig kell gondolnunk a hűtőszekrénnyel kapcsolatosan? Nyilvánvalóan az, hogy miket és hogyan tárolunk benne. Vannak bizonyos alapszabályok, melyeket érdemes betartani. Ilyen például, hogy a megkezdett ételeket tartsuk elől, hogy szem előtt legyenek, hiszen ezeket volna fontos legelőször elfogyasztani. Ezzel a trükkel több dolgot is nyerhetünk. Az egyik, hogy a már megkezdett élelmiszer nem romlik meg, és biztosan nem lesz egészségügyi problémánk tőle, ha elfogyasztjuk. A másik, hogy nem terjednek el a kellemetlen szagok a hűtőben, melyektől néha nagyon nehéz megszabadulni. A hűtőszekrény hőmérsékletének beállítása is kardinális kérdés. Nem csak azért fontos, hogy a már betett ételek ne romoljanak meg, hanem azért is, mert az eltarthatóságuk lényegesen meghosszabbítható. Célszerű a hőmérsékletet 5 ° C alatt tartani, ezzel elérhetjük, hogy a tárolt élelmiszerek frissek maradnak, és ízekben gazdagok. Vannak olyanok, akik a nem romlandó ételeket is hűtőben tárolják, ettől nem kell elzárkózni. A fűszerek egyébként nem romlandók, de a hőmérséklet ingadozásra érzékenyebben reagálnak, így fontos, hogy ezeket a hűtőszekrény ajtajába rakjuk inkább. Az, hogy a hőmérséklet mennyire egyenletesen oszlik el a hűtőszekrényen belül, azon is múlik, hogy mennyi élelmiszert tárolunk egyszerre a készülékben. Próbáljuk itt is szem előtt tartani az arany középutat. Nem jó az sem, ha szinte teljesen üres, és az sem, annyira meg van pakolva, hogy a levegő szinte abszolút nem tud keringeni benne. Ez azért problémás, mert a hideg levegő nem tud megfelelően a termékek közé beáramolni, és hűteni azokat. Másrészt pedig, ha túl zsúfoltra pakoljuk a hűtőszekrényt, akkor fennáll annak a veszélye, hogy nem vesszük észre azokat az ételeket és italokat, amiket el kellene fogyasztanunk korábban, így megromlanak, a kukában landolnak.
Annak is fontos szerepe van, hogy melyik élelmiszert hova rakjuk a hűtőszekrényen belül. A legalsó polcra kell, hogy kerüljenek a tejtermékek, a készételek, a főtt húsok, és a már előre elkészített ételek, mégpedig azért, mert az alsó polcon a legalacsonyabb a hőmérséklet. A középső, vagy felső polcokra mehetnek azok, amelyeknek jót tesz az állandó hőmérséklet, ide tartoznak a csomagolt ételek, italok, a kevésbé romlandó élelmiszerek. Fontos azonban, hogy az ételeket olyan edényben tároljuk, amelyek légmentesen záródnak. A nyers húst és a halat ugyancsak alul kell tartani, ahol a legalacsonyabb a hőmérséklet, azért, hogy tőlük ne vegye át a többi élelmiszer a szagokat. A nyers húsokat is lezárva kell tárolni, és olyan edényben, amely biztosítja a szivárgásmentességet. Nézze meg a hűtőszekrénykínálatunkat, hogy kiválaszthassa a legmegfelelőbbet!
 

<-- Vissza a Hűtőszekrény Algyő Csongrád megye blog oldalra!