Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Halloween Szegvár Csongrád megye

Jelmezbe bújni és kivetkőzni a hétköznapok józanságából egy beöltözős parti keretében mindig nagy buli, ezért a farsangi jelmezek mellett a halloween jelmez is nagy népszerűségnek örvend az év egy bizonyos szakában – nem mindegy azonban, hogyan választunk kosztümöt.  Ez dönti el ugyanis, hogy rémséges kinézetünk szórakoztató és vicces lesz-e, vagy inkább nevetséges. Halloween jelmezek, tök jó árak!

Jelmezbe bújni és kivetkőzni a hétköznapok józanságából egy beöltözős parti keretében mindig nagy buli, ezért a farsangi jelmezek mellett a halloween jelmez is nagy népszerűségnek örvend az év egy bizonyos szakában – nem mindegy azonban, hogyan választunk kosztümöt.  Ez dönti el ugyanis, hogy rémséges kinézetünk szórakoztató és vicces lesz-e, vagy inkább nevetséges. Az alábbiakban sorra vesszük a lehetséges buktatókat, hogy elkerülhessük a kellemetlen helyzeteket: ha már a tavalyi haloween bulin kötelező volt a maszkhordás, az idei kellően önfeledt lehessen.

Jó-e a halogatás?

A megfelelő kosztüm megtalálása időigényes feladat lehet, ezért óvakodjunk attól, hogy a legutolsó pillanatra hagyjuk a beszerzést. Ha például október utolsó napjaiban adjuk le a rendelést a kiszemeltünkre, de valamilyen oknál fogva mégsem tetszik, amit kapunk, akkor már csak tűzoltásra lesz lehetőségünk a hátralévő kis időben, a terveink maradéktalan megvalósítására biztosan nem. Vagyis, ha nem szeretnénk a bulit rossz szájízzel zárni, és fogadkozni, hogy holnaptól nincs több halogatás, szerezzük be a felszereléseket időben! 

A szükséges jelmez kiegészítők hiánya

Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy csak az estére készülve vesszük észre: hiába van meg a ruhánk, néhány szükséges kiegészítő mégiscsak hiányzik a tökéletes hatáshoz. Paróka, köpeny, kesztyű, játékfegyver, cipő, smink és kalap – ez csak néhány példa a nagyon fontos jelmez kiegészítők közül, amelyek gyakran feledésbe merülnek, pedig mindenképpen kellenek a megfelelő halloween hatáshoz. Mentse meg magát az utolsó pillanat pánikjától, gondoskodjon időben ezekről is!

A célközönség jellemzőinek figyelmen kívül hagyása

Sokféle környezetben, sokféle módon lehet ünnepelni, ezért fontos figyelembe venni, kikkel, milyen körülmények között fogunk szórakozni, és ennek megfelelően tervezni. Például ha munkahelyen (is) ünneplünk, a ruhánk – valamennyire – feleljen meg a helyi normáknak, és azt is vegyük figyelembe, hogy az adott maskarában képesek leszünk-e a munkánkat elvégezni. Ha olyan buliba megyünk, ahol kisgyerekek is lesznek, érdemes elkerülni a túlságosan ijesztő ruhákat. Ha már említettük őket: ne feledkezzünk meg gondoskodni a gyerek halloween jelmezekről sem, hiszen számukra is léteznek az alkalomhoz illő, de nem túl rémísztő jelmezek és jelmez kiegészítők.

A megfelelő halloweeni dekorációk hiánya

Ha mi leszünk a buli házigazdái, ne feledkezzünk meg a megfelelő halloweeni dekorációk beszerzéséről sem – a szórakozás túl komoly dolog ahhoz, hogy félvállról vegyük! Főleg, hogy ezek a lakásdekorációs elemek könnyen, olcsón beszerezhetők. Halloweeni díszek bevetésével megalapozhatjuk a hangulatot, mivel egyszerűen használhatók és tényleg kísérteties hangulatot kölcsönöznek – alkalmazzuk őket hát bátran, a lakás bármely pontján!

A praktikus szempontok hiánya

Bulikon adja magát a szűkös, rövid alsók, ujjnélküli, kivágott felsők viselése, azonban ne feledjük, hogy október végén a nyári meleg már csak emlék – ha nem szeretnénk a buli másnapján az orvosnál kezdeni, ne vigyük túlzásba az alulöltözést, vagy gondoskodjunk további ruharétegekről.  Figyeljünk arra is, amikor kiegészítőt választunk, hogy az adott kellék ne legyen majd útban, ne akadályozzon a cselekvésben, illetve ne kelljen a következményeit napokkal később is magyaráznunk – mondjuk azt, hogyan is került pillanatragasztó a hajunkba?  Kerüljük az aktuálpolitikai vonatkozású, konfliktusokat gerjesztő, sztereotip vagy sértő ruhákat, illetve törekedjünk az egyediségre – ha már húszan elsütötték előttünk tavaly az adott öltözetet, biztosak lehetünk benne, hogy negatív lesz a sikerünk.

A megfelelő hozzáállás hiánya

Aki Rómába megy, viselkedjen úgy, mint a rómaiak – tartja a mondás, és igaz ez akkor is, ha álarcos buliba megyünk. Tehát gondolhatjuk azt, hogy az angolszász népszokás itthon egy hagyományok nélküli, idegen divat, és ezt ki is fejezhetjük azzal, hogy tüntetőleg nem öltözünk be, de ünneprontónak lenni sohasem hálás szerep. Ez a buli a furcsa-vicces-félelmetes ruhákról szól, és azok viselése teszi igazán szórakoztatóvá – kár lenne tönkretenni azzal, hogy feltűnően nem öltöztünk be. Szerencsére vannak kompromisszumos – tessék-lássék – megoldások is: nem kell talpig maskarában bohóckodnunk, ha nem akarunk, de egy egyszerű álarc, köpeny vagy egy paróka és kalap felvétele nem jelent nagy erőfeszítést. Kifejezi a kívülmaradásunkat, de mégis láthatóvá teszi, hogy nem trollkodni mentünk, sem nem azért, hogy elrontsuk más szórakozását.
Ha mindezeket a tanácsokat megfogadjuk, biztosan remekül fogunk szórakozni!
 
 
 

<-- Vissza a Halloween Szegvár Csongrád megye blog oldalra!